ASISTENTA SOCIALA

Una din principalele directii de activitate ale asociatiei Semper Agape o reprezinta cunoasterea, prevenirea si solutionarea unor probleme sociale ale comunitatii, sprijinirea persoanelor apartinand unor categorii sociale defavorizate, persoane cu dizabilitati sau venituri mici, fara deosebire de nationalitate, varsta sau religie, prin acordarea de ajutoare sub forma de donatii ( alimente, imbracaminte, medicamente, bani si alte bunuri materiale) varstnicilor, bolnavilor, familiilor cu multi copii. Pentru realizarea acestui scop elaboreaza si aplica proiecte de asistenta sociala si psihoterapeutica, umanitara si servicii de caritate destinate indivizilor, grupurilor si comunitatii in ansamblul ei, preocupandu-se totodata de desfasurarea unor programe de incluziune sociala pentru categoriile defavorizate, in scopul derularii unor activitati de dezvoltare umana si integrare sociala activa.

in acest sens a fost elaborat si implementat proiectul " Bucataria pe Roti", constand in oferirea de ajutoare sub forma de alimente, hrana calda unor categorii sociale defavorizate precum varstnici, familii cu multi copii,familii cu venituri mici, sau fara venituri in anumite zile din saptamana. Situatia dramatica in care se afla foarte multe familii fara venituri, cu numerosi membri, persoane varstnice, bolnavi aflati in suferinta, reflecta o realitate de ansamblu a unor comunitati intregi care se confrunta cu situatii extrem de grave, oglindind nu doar anumite cazuri izolate, ci un intreg fenomen social. Raspunsul acestor probleme, cu siguranta poate fi impreuna-lucrare pentru un scop comun, acela de a incerca sa aducem o adiere de speranta si mangaiere in vietile si inimile tuturor celor suferinzi.

Intr-o lume in care indiferenta fata de celalalt de langa noi a devenit pentru mult prea multi oameni firescul vietii, prin activitatea noastra sociala propunem o altfel de abordare a vietii, privita prin ochii semenului nostru. Incercarea de a aduce o raza de speranta in mijlocul deznadejdii celor de langa noi, ofera un sens real aproapelui nostru, doar prin participarea la suferinta lui, apropierea de el in boala si saracie pentru a incerca sa-i vindecam rana, definesc adevaratul sens al misiunii noastre, in primul rand ca oameni, fata de cei de langa noi.

CSS valid!