CULTURA SI EDUCATIE

Asaltul de informatii si idei precum si numeroasele schimbari cu care societatea secolului nostru se confrunta ne propun o serie de alternative dezastruoase la adevaratele valori ale vietii. Prin directia cultura si educatie ne propunem reasezarea pe un fagas al normalitatii in ceea ce priveste educatia si formarea, acest lucru realizandu-se prin colaborarea cu institutiile de invatamant care desfasoara activitati didactice, promovarea dialogului interdisciplinar si cultural intre tineri, schimbul de idei.

Totodata, unul dintre principalele obiective il constituie incluziunea sociala a copiiilor si tinerilor de etnie roma prin educatia timpurie, in acest sens avand in derulare proiectul " Pasi Impreuna", proiect care isi propune oprirea unei sanse reale de incluziune sociala a copiilor romi prin educatie. Prin activitatile instructive-educative desfasurate cu acesti copii ne propunem formarea acestora in vederea oferirii unei sanse reale de adaptare la viaaa sociala a comunitatii, dezvoltare personala, avand ca scop pe termen lung includerea lor pe piata muncii.

Realitatea pe care tara noastra o pune inaintea ochilor nostri, este, din nefericire, una extrem de trista, constatata din nefericire si de catre comunitatea internationala. Prin intermediul acestui proiect, problemei spinoase a minoritatii rome, problema cu care tara noastra s-a confruntat si se confrunta, problema pentru care este sanctionata extrem de dur de catre opinia publica internationala, se ofera un raspuns prin educatia timpurie, ca mod de incluziune sociala si institutionalizare a copiiilor si tinerilor proveniti din randul acestei comunitati.

"Pasi Impreuna" pentru ca doar impreuna le putem deschide calea si largi orizonturile, in conditiile in care marea majoritate considera ca pentru ei nu exista nicio alta modalitate de viata decat cea practicata pana acum, "Pasi Impreuna" pentru ca doar astfel le vom putea oferi acestor copii o sansa la dezvoltare, sansa care le-a fost negata din start de catre societatea care nu are habar de existenta lor, o mare parte dintre acestia neavand acte de identitate, deci nici sansa la educatie si dezvoltare.

CSS valid!