DESPRE NOI

Asociatia Semper Agape reprezinta materializarea unui gand, a unei dorinte de a veni in sprijinul comunitii defavorizate, de a aduce in toate planurile de activitate ale vietii de zi cu zi cate putin din sufletele noaste, in tot ceea ce fiecare are mai bun si mai frumos de daruit. Dupa cum sugereaza si numele asociatiei, ceea ce dorim este sa aducem in prim-plan iubirea, intotdeauna iubirea, indiferent de domeniul in care activam, in multiplele directii de activitate ale cotidianului, pentru ca orice asociatie care nu se uneste in dragoste de dragul de a fi impreuna cu celalalt si de a comunica celuilalt adevarurile de credinta pentru a trai din ele, este pierduta.

Multiplele probleme cu care societatea de astazi se confrunta ne obliga pe fiecare din noi sa ne asumam un rol activ in oferirea unor raspunsuri optime la intrebarile pe care viata de zi cu zi ni le pune inainte. intr-o lume aflata in continua miscare si transformare, constiinta fiecaruia este cea care ne obliga sa ne oprim pentru o clipa din alergarea de zi cu zi si sa luam aminte la cei de langa noi, la rolul pe care il jucam unii in vietile celorlalti, dar mai ales, sa privim spre cei cu care viata a fost mai putin darnica, spre cei spre care societatea uita de cele mai multe ori sa priveasca.

Toate aceste ganduri, transpuse in plan concret, au dus la crearea Asociatiei Semper Agape, asociatie cu personalitate juridica, de drept privat, neguvernamentala, non-profit, apolitica, avand cinci membri fondatori: Constantin Vizman- presedinte, Teofil Grecu- vicepresedinte, Monica Jurma- vicepresedinte, Rodica Murgociu- cenzor, Irina Laslea- administrator.

Scopul asociatiei este sprijinirea persoanelor apartinand unor categorii sociale defavorizate, persoane cu dizabilitati sau venituri mici, fara deosebire de nationalitate, varsta, religie, precum si derularea unei educatii culturale, spirituale, moral- civice in randul comunitatii, in special in randul tinerilor.

Activitatile principale ale asociatiei au mai multe componente, si anume: asistenta sociala, cultura si educatie, familie si societate, teologie si ecumenism, medicina si stiinta, copii si tineret.

Asociatia se va implica activ in cunoasterea, prevenirea si solutionarea unor probleme sociale ale comunitatii, desfasurarea de activitati cu scop cultural si educational prin colaborarea cu institutiile de invatamant, promovarea dialogului interdisciplinar si cultural intre tineri. De asemenea, asociatia se va implica activ in dezvoltatrea constiintei morale a societatii si comunitatii prin realizarea unui dialog activ intre comunitate si Biserica, dialog concretizat prin desfasurarea de conferinte, studii biblice, simpozioane tematice.

Totodata, va promova dialogul deschis intre stiinta si Biserica, avand ca scop dezvoltarea unei relatii intre institutii prin diverse activitati. Prin toate aceste directii de activitate urmarim transpunerea in realitatea de zi cu zi a unei parti din siinta noastra, a fiecaruia dintre noi, cautand sa aducem un strop de lumina in viata si inimile celor carora viata si societatea nu le ofera prea multe sanse de reusita.

Asociatia reprezinta o impreună lucrare pentru indeplinirea unei misiuni inalte in sprijinul vietii, al oamenilor, a frumosului si sperantei, a credintei, nadejdii si dragostei, nascuta din convingerea ca doar iubirea este cea care misca sufletele si uneste oamenii si că doar "Dragostea nu cade niciodata".

CSS valid!