TEOLOGIE SI ECUMENISM

Reprezinta directia din care a luat nastere asociatia, directia care anima intregul demers si ii confera sensul cel mai inalt de activitate si actiune. Scopul principal al asociatiei este dezvoltarea constiintei morale a societatii si comunitatii prin realizarea unui dialog activ intre comunitate si Biserica prin desfasurarea de conferinte, studii biblice, simpozioane tematice.

Redescoperirea adevaratelor valori ale societatii nu se poate realiza decat prin intoarcerea adevarata si autentica la Hristos, prin fundamentarea intregii existente pe credinta in lumina invierii si prin transformarea totala a vietii in Adevar si Iubire. Sectia teologie si ecumenism isi propune, prin activitatile sale, oferirea intelegerii Adevarului de credinta prin organizarea de studii biblice si simpozioane tematice, avand ca scop o intelegere in profunzime a realitatilor tainice ale Bisericii si Ortodoxiei, prin participarea la aceste activitati, dar mai ales prin experienaa participarii la Sfintele Slujbe.

Totodata, directia ecumenica deschide poarta spre dialogul intre diferitele confesiuni prin organizarea de intalniri si studii, avand rolul de a aduce impreuna oameni si culturi diferite intr-un dialog deschis si comun, avand in centrul sau credinta si marturisirea adevarului de credinta intr-o lume aflata intr-o profunda criza morala, haotica si prea superficiala in care singura cale veritabila care trebuie urmata este credinta.

CSS valid!